Теплиця для зелені - відмінне капіталовкладення, яке швидко окупиться.

Якщо ви вирішили організувати свій заробіток або просто вирощувати щось для себе в теплиці, краще зверніть увагу на такі прості рослини як зелень. Зелень дуже корисна і застосовується майже у всіх приготуваннях, крім цього вона є естетичною прикрасою будь-якої страви.

Звичайно, ви можете купити засушену зелень або приправи, але нічого не зможе замінити натуральних вітамінів і користі, яку вони приносять для людського організму. Тому давайте розберемося, в яких умовах найкраще вирощувати різновиди цибулі, часник, салат, петрушку, кріп, селеру і багато іншого.

Основні вимоги до теплиці для зелені

Для побудови теплиці вам знадобляться:

  1. Опорні конструкції (дерево, металеві труби або куточки).
  2. Плівка, скло або полікарбонат.
  3. З'єднувальні елементи (шурупи, заклепки, цвяхи, герметики, шайби і т.д).

Набір для побудови теплиці досить простий, але давайте розберемося, що все-таки краще використовувати. Наприклад, для опори краще вибрати дерево, так як воно натуральне, не токсичне, добре накопичує і зберігає тепло.

Для покриття теплиці краще використовувати стільниковий полікарбонат, він стійкий до опадів і хімічних реагентів, добре пропускає світло, має захисний ультрафіолетовий шар, дуже міцний, зберігає тепло, завдяки прошарку повітря в сотах між пластинами. Плівка недовговічна, вона легко пошкоджується і рветься, в той час як стільниковий полікарбонат може прослужити більше 10 років. Скло також не найкращий варіант, воно крихке і погано зберігає тепло.

Ще одним важливим фактором для якісного вирощування зелені є підігрів грунту, тому на етапі закладки фундаменту прокладайте труби або заізольовані нагріваючі дроти.

Теплиці для зелені - як створити комфортні умови для розвитку рослин?

Зелень невибаглива в догляді, але потрібно враховувати:

  • Температуру в теплиці.
  • Частоту поливів.
  • Характеристики грунту.
  • Види добрив.
  • Час, необхідний для росту.
  • Достатня кількість світла.

Для будь-яких подібних рослин температура не повинна опускатися нижче 15 ° С, це середній показник, він може підвищуватися максимум на 5 ° С в залежності від вирощуваної культури. У зимову пору року підтримувати таку температуру допоможуть опалювальні системи, що знаходяться під грунтом, головне щоб вони не сушили повітря.

Земля обов'язково повинна бути пухкою з додаванням гною, компосту, калію або фосфату.

Більшість зелені потрібно поливати раз в день або через день, наприклад, салат, поливають раз в два дні. По мірі дозрівання рослини такі інтенсивні поливи вже не потрібні. Вода повинна бути кімнатної температури.

Освітлення також грає дуже важливу роль, денне світло просто необхідне, тому в зимовий час, коли темніє рано, без додаткового освітлення не обійтися.

Теплиці для зелені від компанії Вишневий Сад - найкраще рішення на ринку!