Питання «який полікарбонат використовувати для теплиці» все частіше стає актуальним.

Звичайно, вирощування сільськогосподарських культур в теплиці круглий рік має більшу перевагу перед покупкою овочів на ринку і в магазині. Це аксіома. Адже овочі, вирощені своїми руками на своїй присадибній ділянці набагато корисніші. І якщо Ви «дозріли» для теплиці, то варто розібратися, з чого починати. А починати потрібно звичайно ж з вибору самої конструкції. Потрібно розуміти, якою буде ваша теплиця - арочна або двосхила.

Арочні теплиці

Найбільш популярні сьогодні арочні теплиці, які мають ряд переваг. Після вибору конструкції постає питання вибору матеріалу. Звичайно ж, вивчивши думки і відгуки більш досвідчених садівників- городників, можна зрозуміти, що найкращим матеріалом на сьогоднішній день є стільниковий полікарбонат. І ось тут хочеться зупиниться на ньому детальніше. Саме поняття «стільниковий» говорить про наявність повітряних осередків. Звідси й всі його переваги. По-перше, легкість. Змонтувати таку теплицю можна самостійно. Не потрібно ніяких додаткових підйомних механізмів і робочої сили.

По-друге, розміри листів. Вони досить великі. Довжина, при ширині 2,10 м, становить 6 і 12 м. Значить і теплиця ваша може бути будь-яких розмірів. Починаючи від самої маленької і закінчуючи великою, промисловою!

По-третє, товщина листів. Зазвичай стандартна товщина складає 4,6,8,10, 16 мм. Більш тонкі застосовують для теплиці, яку використовують в весняно-літній період. Листи, з більшою товщиною - для теплиць зимово-весняного періоду.

Посудіть самі, маючи повітряний прошарок, полікарбонатні листи прекрасно зберігають тепло всередині приміщення. І причому, чим товщина більше, тим більше і тепла всередині конструкції.

Гнучкість полікарбонатних листів дозволяє споруджувати конструкції різних форм. Хоча варто зауважити, що полікарбонат товщиною 16 мм менш гнучкий, і тому його застосовують в двосхилих теплицях.

Який полікарбонат краще використовувати для теплиці?

Важливо відзначити, що при покупці полікарбонату необхідно звернути увагу на наявність захисту від УФ променів. Це обов'язкова умова якості. Багато недобросовісних виробників не вважають за потрібне турбуватися про це. Але відсутність захисного шару дуже швидко призводить до руйнування цього матеріалу, що, в свою чергу, призводить до руйнування самої конструкції. А це додаткові фінансові витрати.

У підсумку, заощадивши при покупці (адже такий полікарбонат значно дешевше), доводиться платити двічі. Тому ставтеся дуже відповідально до вашої покупки - вибирайте надійного виробника.