Огляд товщини стільникового, монолітного, хвилястого полікарбонату.

Вибір полікарбонату для конструкції завжди супроводжується безліччю питань і пошуків рекомендацій фахівців, товщина полікарбонату - найважливіший параметр. Як вибрати необхідну товщину з найкращим співвідношенням ціна / якість? Ваш правильний вибір залежить від ряду параметрів і рекомендацій виробника.

Стільниковий полікарбонат: товщина

Для стільникового полікарбонату характерні наступні товщини - 3.5, 4, 6, 8, 10, 16, 25, 32мм. Також, іноді зустрічаються листи інших товщин, виконані під індивідуальне замовлення. При виборі товщини полікарбонату для облаштування навісу, козирка, автомобільного навісу і інших конструкцій даного типу слід враховувати:

  1. Крок обрешітки Вашої конструкції.
  2. Тип конструкції - арочна, скатна або рівна.
  3. Максимальне навантаження на конструкцію.

Перераховані вище параметри - основні при виборі. Враховуйте, що полікарбонат товщиною більше 10 мм багатокамерного типу. Такий матеріал застосовується в зимових садах, оранжереях і зовнішніх конструкціях з підвищеним навантаженням. Найпопулярнішим рішенням для невеликого навісу вважається бронзовий полікарбонат 8 мм завтовшки.

Монолітний полікарбонат: товщина

Монолітний полікарбонат випускається в наступних товщинах  - 1.5, 1.8, 2, 3, 4, 6, 8,10 мм. Більші товщини виконуються під замовлення, монолітний полікарбонат навіть в мінімальній товщині вважається дуже міцним антивандальним типом пластику. При підборі товщини враховуються ті ж поради, що і при виборі стільникового.

Найпопулярнішою товщиною для виготовлення навісів вважається 3-4мм. Дана товщина витримує удари льоду, падіння бурульок та інших важких предметів.

Хвилястий і трапецієподібний полікарбонат: товщина

Полікарбонатний шифер виробляється в кількох варіаціях - хвилеподібний і трапецієподібний, товщина даного виду покрівельного пластику від 0.8 до 1 мм. Такий матеріал найчастіше використовують на конструкціях з дуже частим кроком обрешітки (до 20 см), тимчасових конструкціях.

Хвилястий тип вважається ударостійким і довговічним, за умови наявності належного захисту від УФ-випромінювання.

Якщо у Вас виникли додаткові питання щодо вибору товщини полікарбонату, розмірів листа і підбору покрівельного пластика для Вашої конструкції - телефонуйте за телефонами, вказаними в шапці сайту або ласкаво просимо в наш офіс, де Ви зможете детально ознайомитися як із зразками полікарбонату, так і з листами на складі.