Полікарбонат завдякм своїх властивостям зайняв стійку нішу серед будматеріалів. А саме завдяки своїм характеристикам, таким як низька вага, гнучкість, міцність, хороша світлопрохідність.

Характеристики та опис

Полікарбонат - це різновид пластику, який часто використовують як найбільш підходящу заміну склу. За всіма параметрами він перевершує інші подібні матеріали, наприклад, акрил. В іншому багатьом пластикам дуже складно скласти йому конкуренцію. Єдине, що зупиняє багатьох будівельників від використання полікарбонату, це вартість листа, в порівнянні з іншими подібними матеріалу ціна його вище. Але в будь-якому випадку, з урахуванням всіх його характеристик, ціна виправдана.

У полікарбонату є кілька різновидів, він буває:

  • стільниковий або пористий;
  • монолітний;
  • хвилеподібний;
  • з ефектом жалюзі.

Стільниковий - найпоширеніший вид полікарбонату, легко пізнаваний завдяки своїй структурі. Він не такий міцний, як монолітний, але для домашнього господарства підходить ідеально.

Монолітний полікарбонат використовують в промислових масштабах, він здатний витримувати неймовірні навантаження і ізолює сторонні шуми. Найчастіше використовується для побудови антивандальних конструкцій.

Хвилеподібний або як його ще називають профільований полікарбонат, як нескладно здогадатися має хвилеподібну поверхню. Така поверхня додає йому міцності. Він, як і інші види, міцний і надійний.

Полікарбонат з ефектом жалюзі - декорований підвид Поліпластік, використовується для залучення уваги. Внутрішні ребра жорсткості за кольором відрізняються, в основному контрастують з основним кольором листа.

Кожен підвид полікарбонату має свою нішу в будівництві, те, який вид вам краще використовувати, залежить тільки від конструкції, яку ви збираєтеся зводити. З урахуванням таких параметрів як товщина, форма і еластичність вибирають найбільш підходящий варіант. З полікарбонату можна побудувати багато всього різного, навіть будинок.

Наприклад, один чоловік в якості експерименту і економії вирішив побудувати будинок з монолітного полікарбонату. Витівка виявилася вдалою він домігся того, чого хотів, влітку в будинку прохолодно, взимку - тепло. Шар утеплювача під листами допомагає зберігати температуру, а сам полікарбонат добре пропускає світло і виглядає естетично.

З якого полікарбонату, що можна побудувати:

  1. Стільниковий - теплиці, навіси для автомобілів і альтанок, арки, перегородки в офісних приміщеннях.
  2. Монолітний - зупинки, вітрини, рекламні банери, захисні і шумоізоляційні перегородки на вокзалах, в аеропортах.
  3. Рифлений - дахи, навіси, козирки, дахи для парковок і вуличних кафе
  4. З ефектом жалюзі - обрамлення для виставкових інсталяцій, рекламні конструкції.